Educație - Informații Educative

Pentru a comanda faceȚi click aici.

Alimentaţie Sănătoasă. Sfaturi pentru părinţi este structurată în 47 pagini A5 şi valorizează: obiceiurile alimentare sănătoase, diminuarea porţiilor, mesele gătite şi servite în familie, programul fix de masă, precum şi joaca si activităţile fizice în aer liber ale copilului; şi atrage atenţia părinţilor şi bunicilor asupra calităţii lor de modele şi furnizori ai alimentelor.

Lucrarea face cunoscute dovezile aduse de modelele experimentale, care demonstrează cǎ modificǎrile nedorite ale stilului de viaţǎ, cum ar fi aportul crescut de grăsimi nesănătoase sau concentraţia scǎzutǎ de grăsimi sănătoase, au efecte nefaste asupra greutăţii, chiar si la subiecţii din a 2-a şi chiar a 3-a din generaţiile urmǎtoare.

Aduce la cunoştinţa părinţilor că aşa numita genă FTO (fat mass and obesity-associated protein) care este asociată cu obezitatea copilului începând de la vârsta de 4 ani, creşte şi riscul de diabet zaharat. Şi propun câteva intervenţii pentru a o ţine la respect.

Am sugerat şi câteva ponturi pentru reducerea caloriilor în câteva din felurile traditionale de mâncare, precum şi câteva alternative dietetice în cazul diferitelor tulburări de metabolism şi a hipertensiunii arteriale.

Iar pentru cei interesaţi de profilaxia primară a obezităţii, am enumerat factorii de risc pentru obezitatea copilului şi am prezentat scaderea riscului cardiometabolic şi vascular in functie de numărul porţiilor de vegetale consumate pe zi.