Concept

Corpul uman este un cuantum dinamic și ordonat de Energie, Informație și Inteligență. El se reînnoiește constant și se află în interrelație cu un câmp mult mai mare de Energie, Informație și Inteligență – care include tot ceea ce cuprinde Terra: semeni; regnurile animal, vegetal si mineral; apa și aerul, precum și toate energiile și câmpurile electromagnetice subtile – și pe care il putem numi într-un cuvânt Univers.

 

Este recunoscut că alături de corpul Fizic, FIINȚA se compune și din corpurile Emoțional, Mental și Spiritual. Astfel, credința mea este că doar o abordare completă, holistică în tratarea organismul uman, poate conduce la remedii autentice și rezultate benefice de durată, respectând atât complexitatea ființei umane, precum și dinamica interrelațiilor pe care le stabilește aceasta cu mediul.

Iar, din relația directă cu pacientul, am învățat că indiferent cât de mare este nevoia pacientului de-a fi ajutat, precum și dorința terapeutului de-a ajuta, proba eliminatorie este abilitatea celui din urmă de-a se face înțeles. Astfel, personalizarea în abordarea pacientului este obiectivul de foc.

 

De aceea, delicatețea și responsabilitatea în utilizarea și alegerea instrumentarului adecvat și optim de lucru cu pacientul sunt decisive.

 

Desigur, pacientul va afla care sunt standardurile biofizice, biochimice și metabolice ale organismului uman, dar el este cel care își va fixa targhetul propriei performanțe.

 

Această decizie este de fapt un adevărat proces de cunoaștere, la care contribuie deopotrivă atât pacientul, cât și terapeutul. Tipul de personalitate, inteligența emoțională, stilurile personale de învățare, de comunicare, de auto-motivare sunt ingredientele pacientului. Iar cunoștințele în domeniu, susținute de: empatie, de capacitatea (1) de a schimba nivelul de percepție a pacientului, (2) de a descoperi noi abilități, credințe, atitudini și motivații ale acestuia, (3) identificarea valorilor fundamentale ale acestuia și (4) vizualizarea rezultatelor optime atât pentru pacient, cât și pentru persoanele apropiate lui sunt ingredientele adăugate de terapeut. Astfel, calitatea de bun psiholog și trainer (coach) a terapeutului va împuternicii încrederea pacientului de a-și ridica la nivel cât mai sus obiectivul, precum și de-a reuși în obținerea acestuia, pentru care și-a luat angajamentul.

 

Am învățat, de asemenea, că nivelul de a performa idealul NU este decizia terapeutului!!! Însă, împuternicirea pacientului pentru atingerea acestuia este minunată și de dorit.

 

Deoarece VINDECAREA este un proces de responsabilitate asumată, împuternicirea pacientului este parte integrantă din programul de consiliere și optimizare psiho-emoținală. Pentru exemplificare, vă rog să vizionați linkul Mărturii.

 

Eu cred că Sănătatea Fizică, face parte de fapt, dintr-un proiect mai amplu, și anume din Bunăstare. Având această convingere, încă din copilărie, m-am întrebat oare când va începe școala adevărată, pentru că ceea ce se întamplă la clasă, mi se părea mai mult o joacă de-a competiția, decât școală și învățare. Dar, perseverând în această credintă, am înțeles, e adevărat nu de mult, că adevărata Școală începe odată cu trăirea verbului A FI. Adică, prezența în ACUM și AICI, deschide poarta școlii, sau poarta Templului Ințelepciunii. Și, pe măsură ce practicăm această STARE de A FI CEEA CE NE DORIM, necondiționați de lipsurile exterioare, începem să dezvoltăm ABILITĂȚI noi, cum sunt Intuiția și Voința, sau facultăți noi de Percepție. Iar, cu ele să dobândim CUNOAȘTERE. Apoi, Cunoașterea ne va permite să ALEGEM. Iar alegerile, făcute din cunoaștere, sunt în concordanță cu cea mai înaltă stare de bucurie pe care o putem simți. Progresând în această practică, vom învăța să creăm singuri Bucuria Vieții. Deși, acum poate părea de domeniul fantastic, mai mult decât de cel științific, fenomenele vor curge pur și simplu firesc, natural și vom afla că realitatea fizică este rezultatul creației noastre. Vom ȘTI că nu exteriorul determină INTERIORUL, ci exact invers. Vom întelege de ce avem ce avem, și nu altceva, în prezent. Vom face diferența între ce dorim și ce nu mai dorim să creăm, și vom ȘTI cum să creăm ceea ce ne dorim, indiferent dacă, ce, cum, când și cât primim din exterior. Vom ȘTI și vom CUNOAȘTE cum să ne modelăm lumea interioară, pentru a experimenta apoi, cea mai bună, frumoasă și plăcută realitatea exterioară.

 

Putem concluziona că această Școală Adevărată se desfășoară în conștiința noastră și nu în clasele instituțiilor de învățământ, indiferent de tipul sau numărul acestora. Astfel, conștiința noastră extinsă ne va preda lecția despre Asumare, Înțelegere, Cunoaștere, Liniște interioară, Libertate și Iubire, adică într-un cuvânt Fericire.

 

De aceea, în domeniul PROFILAXIEI, sunt interesată de livrarea informațiilor legate de nutriție și stil de viață, cu toate aspectele și fațetele acestuia. Iar, în domeniul REVIGORĂRII, lupa atenției va fi pusă pe Conștiintă.