Educație - Informații Educative

Pentru a comanda faceȚi click aici.

Jocul educativ De ce să mănânc sănătos se prezintă pe o planşă A3 cu 23 de staţii întrebări-enunţuri şi 23 de cartonaşe cu răspunsuri-enunţuri, care valorizează pe înţelesul copilului: hidratarea; alimentele integrale şi proaspete cu densitate calorică redusă, bogate în fibre, în acizi graşi polinesaturaţi esenţiali, în vitamine şi minerale; alimentele cu indice glicemic scăzut; joaca în aer liber şi activitatea fizică zilnică, precum şi atitudinea optimistă şi bucuria copilăriei.

Jocul propune un stil de viaţă sănătos, şi practicarea unui sport sistematic şi planificat. Stimularea pentru preluarea responsabilităţii, se face şi prin imagini cu factorii de care depinde glicemia, şi prezentarea elementelor de profilaxie primară.

Educaţia pentru recunoaşterea precoce a disglicemiei, prin Jocul Cine stie ajunge primul, a început în 2005 în unele din grădiniţele Oradene, propunându-ne prin acest start, un program de culturalizare a sănătăţii prin stil de viaţă in rândul copiilor şi elevilor.

Educaţia interactivă prin aceste jocuri, la copilul cu exces de greutate şi diabet, sunt apreciate atât de copii precum şi de adulţii din familiile acestora. Aceştia, din urmă afirmă in unanimitate că informatiile sunt mai uşor de memorat prin intermediul jocului cu imagini semnificative şi colorate, decât prin citirea unui text.