Educație - Informații Educative

Pentru a comanda faceȚi click aici.

Jocul educativ Cine ştie ajunge primul este prezentat pe o planşă color în format A3 cu 15 staţii întrebări şi 12 cartonaşe A7 cu răspunsuri. Acestea valorizează, pe înţelesul copilului, profilaxia şi managementul în diabet şi stimulează preluarea progresivă a responsabilităţii în respectarea programului meselor, automonitorizarea glicemică şi recunoaşterea semnelor de hiper- şi hipo-glicemie.

Cu acelasi scop, jocul propune un stil de viaţă sănătos, şi practicarea unui sport sistematic şi planificat. Stimularea pentru preluarea responsabilităţii, se face şi prin imagini cu factorii de care depinde glicemia, şi prezentarea elementelor de profilaxie primară.

Educaţia pentru recunoaşterea precoce a disglicemiei, prin Jocul Cine stie ajunge primul, a început în 2005 în unele din grădiniţele Oradene, propunându-ne prin acest start, un program de culturalizare a sănătăţii prin stil de viaţă in rândul copiilor şi elevilor.

Educaţia interactivă prin aceste jocuri, la copilul cu exces de greutate şi diabet, sunt apreciate atât de copii precum şi de adulţii din familiile acestora. Aceştia, din urmă afirmă in unanimitate că informatiile sunt mai uşor de memorat prin intermediul jocului cu imagini semnificative şi colorate, decât prin citirea unui text.